Arra még véletlenül sem gondolok, hogy jövőre nem indulok a Moto2-ben, pedig jelenleg nincsen csapatom. Ha már tisztában leszek a lehetőségeimmel, megpróbálok elfogadható megoldást találni. A legnagyobb probléma, hogy már csak fizetős helyek vannak, viszont olyan csapatba szeretnék kerülni, ahol normális az anyagi háttér, jók a feltételek és versenyben lehetek a dobogóért – nyilatkozta Talmácsi Gábor a Vasárnapi Híreknek.

 

Elmondása szerint „a Year Racing csapat 600 ezer eurós (kb. 170 millió forint) ajánlatot tett neki”. Ezt az összeget Talmácsi támogatóinak kell befizetni. A versenyző szerint „a helyzet óráról órára változhat, vagyis még tényleg bármi előfordulhat”. Éppenhogy csak megegyezett új csapatával, máris lőttek a Jack and Jonesszal kötött szerződésnek.

– Minden tökéletesnek tűnt, találtam egy kitűnő csapatot, ahol reális esélyeim lehettek volna, hogy újra versenyben legyek a világbajnoki címért. Túl voltunk egy jól sikerült tesztelésen, már tényleg csak a pihenésre kellett volna koncentrálnom, erre jött egy hívás, hogy ennyi volt – mondta Talmácsi Gábor, akit sokkolt a hír, ráadásul szinte a médiával egy időben értesült a csapat visszalépéséről. – Jordi Arquer, a csapat egyik vezetője hívott azzal, hogy egy rossz hírt kell közölnie velem, miszerint a főszponzor, a Jack and Jones elállt a csapat támogatásától.

Talmácsi a 2007-es világbajnoki győzelmét követően nem sok szerencséje volt, de a tavalyi hatodik hely után úgy tűnt jövőre ismét nagy eséllyel indulhat harcba a világbajnoki címért, de Dani Devahire csapatfőnöknek bejelentése szertefoszlatta a tökéletesnek tűnt terveket. Devahire és a hollywoodi színész, Antonio Banderas – a csapat tulajdonosa – nem akart szponzor híján nekivágni a következő idénynek, így jobbnak látták, ha már az idén meghozzák ezt a nehéz döntést, hogy a versenyzők minél hamarabb tudjanak maguknak új csapatot keresni.

Címkék: korrupció

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!