A magyar labdarúgás legtöbbet foglalkoztatott edzője a 72 éves Garami József, kiemelkedő rekordot állított fel: 703 alkalommal ült már NB I-es csapat kispadján. Az MTK jelenlegi vezetőedzője nincs a legjobb hangulatban, a kiesés fenyegeti a kék-fehéreket, akik a 15. helyen vannak, három pontra az előttük álló Siófoktól.

 
Garami József

– Emlékszik, ki ellen debütált?

– Igen. Pécsen az FTC ellen, a kiesés ré­­me fenyegette csapatunkat. Még hét forduló volt hátra. 1-1 lett, és ettől kezdve sorozatban nyertünk. Az utolsó mérkőzést elve­­szítettük az Újpesttel szemben, de benn­maradtunk.

– Milyen volt kiscsapat edzőjének lenni?

– A pécsiek mindig a legkedvesebbek közé tartoznak, nem is beszélve arról, hogy a második évemben a csapat a legnagyobb sikerét érte el, ezüstérmet szereztünk. Ezt kö­­vetően egy rövid időre megbízott szövetségi kapitány lettem, majd az Újpesthez szerződtem.

– Milyen volt egy fővárosi klubnál?

– Ügyes társaság volt, sikerült ezüstérmet szereznünk.

– A következő lépés?

– Az MTK, bajnokok lettünk.

– Nem maradt sokáig.

– Győrbe hívtak, ahol csapatépítés folyt, ám így is a negyedik helyen zártunk.

– Innen szerződött az ország legnépszerűbb csapatához, a Ferencvároshoz.

– Nagy megtiszteltetésnek vettem, és a zöld-fehérekkel is sikerült bajnokságot nyernem.

– 2004-ben visszatért az MTK-hoz.

– Nagy várakozással jöttem, mert a Sándor Károly Akadémiáról sorozatban kerültek ki a tehetségesnél tehetségesebb gyerekek. Sajnos az utóbbi időben egy korosztály kiesett. Ezért, meg talán a sérülések miatt vagyunk vészhelyzetben.

– Mi lett volna, ha nem engedik el a fiatalokat?

– Szerintem a legerősebb játékoskeret a mienk lett volna és lenne, hiszen az ifjúsági vb-n részt vett csapatnak jó része tőlünk került ki. Nem is beszélve olyan játékosokról, mint Juhász Roland.

– Kezdetként megmentette a Pécset a kieséstől. Mi lesz az MTK-val?

– Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, csak a játékosok tudják akarással bent tartani a csapatot. Mindent meg fogunk tenni érte.

– Ma igen fontos találkozó vár az MTK-ra.

–Kiesési rangadót vívunk a Szolnokkal.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!