Jövő csütörtökön kezdődik a férfi kézilabda-­világbajnokság Svédországban. A magyar válogatott tavaly júniusban Szlovénia legyőzésével kijutott a viadalra, ahol január 14-én Izland ellen megkezdi szereplését. Egy nappal később Norvégiával méri össze erejét.

  <h1>Mocsai Lajos</h1>-
  <h1>Nagy László</h1>-
  <h1>Carlos Perez</h1>-

Mocsai Lajos

- – Kép 1/3

A pihenőnap után immár Brazília lesz az ellenfél, 18-án Japánnal találkozik, 20-án pedig az osztrák csapat ellen fejezi be csoportmérkőzéseket. Az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe. Hosszabb idő óta több játékos szereplése is kérdéses volt, ezért azt kérdeztük Mocsai Lajos szövetségi kapitánytól, vajon eldőlt-e már az ő sorsuk. Mint mondta: – Nagy László a kézilabda-szövetség menedzsmentjének jelezte nemleges válaszát, a vezetés és jómagam is ezt vártuk, tehát meglepetés nem ért minket. Fazekas Nándornak gyermeke született, de ő a héten már edzésbe állt és vállalja a világbajnokságot. Carlos Perez hétfőn érkezett vissza Kubából, ahol egyéni edzésterv alapján készült eddig. Mivel egy 39 éves játékosról van szó az, hogy milyen módon kerül sor a foglalkoztatására, további egyeztetés kérdése, de készenléti állapota és hozzáállása pozitív.

A csoportban több neves válogatott is található, milyen eredményt vár a kapitány, kérdeztük. – Úgy gondolom, ez nagyon erős csoport, itt van például az olimpiai ezüstérmes Izland, aki ide is éremért jön. Három-négy csapat azonos erősségű, ezért mindegyik mérkőzésünk kulcsfontosságú lesz. Szeretnénk kiharcolni a továbbjutást, ami nagyon nehéz feladat. Ennél tovább egyelőre érthetően nem tervezünk. Ha sikerül a továbblépés, a középdöntőben olyan együttesekkel találkozhatunk, mint az olimpiai és vb- győztes Franciaország, a szintén világbajnok Németország vagy Spanyolország. A célkitűzés, hogy az olimpiai kvalifikáció közelébe kerüljünk. 12-13 csapat küzd majd az olimpiai selejtezőt érő első hét helyért, ebből 4-5 válogatott kiemelkedik – tájékoztatott Mocsai Lajos.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!