Egy előrevágott labda után Boateng és Neuer nem értette meg egymást, és míg egymásra vártak, de Camargo, a Mönchengladbach csatára, a tizenhatos vonalán felugorva Neuer kezei fölött az üres kapuba fejelt.

 
Manuel Neuer a Bayern München kapusa nem kapott gólt a Hoffenheim elleni mérkőzésen sem. Képünkön Ryan Babel fejéről szedi le a labdát. A Bayern ugyan vesztett két pontot, de Neuer kapus 1018 perce őrzi hibátlanul a hálóját

A jelenet meglehetősen régen játszódott le, de hogy pontosan milyen régen, arra két jó válasz is adható. Egyrészt közel két hónapja, augusztus 7-én, még a Bundesliga első fordulójában. Másrészt pedig 1018 játékperce, ezt a bakit követően ugyanis Manuel Neuer kapus éppen ennyi ideje nem kapott gólt. A Schalke együttesétől nyáron 22 millió euróért szerződtetett hálóőr a válogatott meccsek miatti szünet után tovább nyújthatja szériáját. A „világcsúcs” egyelőre messze van, hiszen az a brazil Mazaropi nevéhez fűződik, aki 1816 percig őrizte hibátlanul a Vasco da Gama kapuját 1977 és 1978 között. Neuer volt egyébként az egyetlen Bayern-játékos, akinek volt oka az örömre a Hoffenheim ellen, társai ugyanis nem tudtak betalálni, így tíz egymást követő, tétmeccsen aratott győzelem után a bajorok kénytelenek voltak 0-0-s döntetlent elkönyvelni. A címvédő Dortmund a mesterhármasig jutó lengyel Robert Lewandowski vezetésével 4-0-ra kiütötte a vendég Augsburgot, így valamelyest feledtette szurkolóival a szerdai, Marseille elleni 3-0-s BL-zakót. Hajnal Tamás pénteken mindkét stuttgarti gól előkészítésében jeleskedett, Stieber Zoltánt viszont nem lépett pályára a nap mérkőzésén, a 3-3-mal záruló Nürnberg–Mainz meccsen.

A Premier League-ben a listavezető Manchester United a Norwichot fogadta, míg a vele azonos pontszámmal álló városi rivális City a Blackburn vendége volt. Közel egy óra elteltével még mindkét mérkőzés 0-0-ra állt, ám végül mindkét manchesteri csapat felülkerekedett ellenfelén. A United Anderson és Welbeck góljaival szerezte meg a három pontot, míg a City négy különböző játékosa révén négyszer is betalált. Jól jellemzi Roberto Mancini csapatának erejét, hogy annak ellenére jutott el négy gólig, hogy a hétközi BL-találkozón a pályára lépést megtagadó Carlos Tévez már a kereten kívülre került, a két legeredményesebb játékos, Kun Agüero és Edin Dzeko pedig ezúttal gólképtelen maradt. Közben már nem csak a magyar szurkolók, de az angol szakírók is azt találgatják, vajon miért nem kap játéklehetőséget Buzsáky Ákos a Queens Park Rangersnél. Buzsáky utoljára a harmadik körben lépett pályára, azóta többnyire a tartalékcsapatban szerepel, ahol volt olyan meccse, amelyen két gólt is szerzett, ez azonban a jelek szerint Neil Warnock menedzser számára nem elég. A 7. forduló liverpooli derbivel kezdődött, és londoni rangadóval zárul, ma délután ugyanis a szezont egyaránt meglehetősen gyengén kezdő, de lassan talán magára találó Tottenham és Arsenal csap össze. 

 

Bundesliga, 8. forduló

Dortmund-Augsburg 4-0 (2-0)
Freiburg-Mönchengladbach 1-0 (1-0)
Hoffenheim-Bayern München 0-0
Leverkusen-Wolfsburg 3-1 (1-0)
Nürnberg-Mainz 3-3 (2-2)
Hertha-Köln 3-0 (3-0)

pénteken játszották:

Kaiserslautern-Stuttgart 0-2 (0-0)

vasárnap játsszák:

Hannover-Werder 15:30
Hamburg-Schalke 17:30


Premier League, 7. forduló:

Everton–Liverpool 0–2 (0-0)
Aston Villa–Wigan 2–0 (1-0)
Blackburn–Manchester City 0–4 (0-0)
Manchester United–Norwich 2–0 (0-0)
Sunderland–West Bronwich  2–2 (2-2)
Wolverhampton–Newcastle 1–2 (0-2)

vasárnap játsszák:

Bolton–Chelsea 14:30
Fulham-Queens Park Rangers 16:00
Swansea-Stoke 16:00
Tottenham-Arsenal 17:00

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!