Kialakult a konferenciadöntők párosítása az NFL-ben, vagyis már csak négy csapat küzd az amerikaifutball-liga legjobbjának járó Vince Lombardi trófeáért. Vasárnapról hétfőre virradóra pedig már az is kiderül, mely két együttes csap össze a február 5-én, Indianapolisban sorra kerülő 46. Super Bowlon.

 
Tom Brady vezérletével a New England Patriots megállíthatatlannak tűnik

Elsőként, 20:45-től az NFC fináléjára kerül sor, amelyen a San Francisco 49ers a New York Giantset fogadja. A párharc kimenetele akár egyértelmű is lehetne, hiszen a vendégek sokak szemében a legfőbb esélyessé váltak, amikor egy hete kiejtették a bajnoki címvédő, az idei alapszakaszt imponáló, 15-1 mérleggel élen záró Green Bay Packerst. Ezzel egyébként az is eldőlt, hogy mint 2005 óta soha, ezúttal sem sikerül a bajnoknak megvédenie a címét az NFL-ben – hét éve a New England Patriots duplázott. A Giants a szezon végére nagyon összeállt, Eli Manning nagyszerűen irányít, a két fiatal elkapó, Victor Cruz és Hakeem Nicks közül pedig mostanság szinte kizárt, hogy mindketten rossz napot fogjanak ki. A San Francisco kilenc év után jutott be újra a rájátszásba, és már csak egy lépésre van a nagydöntőtől, amelyet korábban, ha bejutott, meg is nyert – eddig öt alkalomból ötször. A kalifor­niaiak mellett szól, hogy hazai pályán idén csak egyszer kaptak ki, még szeptemberben, akkor is csak hosszabbításban, a Dallas Cowboys ellen.

Magyar idő szerint vasárnap éjfél után fél órával kezdődik az AFC döntője, ahol a fogadóirodák legnagyobb favoritja, a temesvári születésű Meskó Zoltánnal felálló New England Patriots látja vendégül a Baltimore Ravens gárdáját. A Patriots támadójátéka talán a legjobb a bajnokság összes együttese közül, viszont ezúttal az egyik legkeményebb védelemmel találják szemben magukat. Az irányító, Tom Brady a Denver elleni elődöntőn rájátszásbeli rekordot jelentő 6 touchdown-átadásig jutott, de a Baltimore-védelem ellen nem számíthat könnyű meccsre. A szakértők többsége magabiztos New England-sikert vár, de mint tudjuk, bár a labda itt nem gömbölyű, azért bármi megtörténhet.

 

Mint 2007 óta mindig, 2012-ben is rendeznek NFL-találkozót Londonban. Az október 28-án sorra kerülő mérkőzésen a Saint Louis Rams és a New England Patriots csap majd össze. Idén csak ez alkalommal költözik az NFL Európába, jövő évtől kezdve viszont mind a 32 csapat lehetőséget kap, hogy évente egy mérkőzését – az onnan nézve – tengerentúlon játssza le.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!