A válogatott játékosok a szerdai barátságos meccseket követően visszatértek klubjaikhoz, hogy hétvégén újra a bajnokikon álljanak helyt. Öltözői témául bőven szolgálhatnak a nemzeti csapatok hétközi összecsapásai is, gondoljunk csak a világbajnok spanyolok portugálok elleni 4-0-s vereségére, vagy Messi 92. percben szerzett góljára, amellyel eldöntötte az Argentína–Brazília találkozót.

 
Arsenal-bukás

 

Angli­á­ban pedig nem csak a franciák Wembley­ben aratott sikere miatt lehetnek bosszúsak, hanem mert a mérkőzés hajrában Steven Gerrard is feliratkozott a sérültek már így is elég tekintélyes listájára. A Liverpool kénytelen lesz nélkülözni csapatkapitányát.

Ugyancsak érzékenyen érintheti kulcsembereinek hiánya a Chelsea együttesét. A Kékek azt ez idáig elbírták, hogy Frank Lampard augusztus óta nem léphetett pályára, John Terry esetleges kiesése azonban könnyen végzetes lehet a Premier League éllovasára nézve. A válogatott bekk az előző szezon vége óta bajlódik rejtélyes lábsérülésével, és elmondása szerint a fájdalma mostanra már elviselhetetlenné vált. A harmincadik évét decemberben betöltő középhátvéd korábban rendszeres injekciós kezeléseket követően játszotta végig a kilencven perceket, ezúttal azonban szeretné alaposan kivizsgáltatni magát. A múlt hétvégi, Sunderland elleni 3-0-s hazai vereség megmutatta, Terry hiányában mennyire sebezhető Carlo Ancelotti gárdájának védelme. Azt, hogy Ivanovics és Paulo Ferreira játéka mennyire nem volt meggyőző, jól mutatja, hogy az amúgy szintén maródi Alex műtétét nagy rizikót vállalva elhalasztották, hogy legalább ő bevethető legyen a soron következő tétmérkőzéseken.

Kockáztatás ide vagy oda, szombaton tovább folytatódott a címvédő mélyrepülése. Drogbáék a Birmingham City vendégeként kaptak ki 1-0-ra, így legutóbbi négy bajnokijukból már a harmadikon maradtak gól-, valamint pont nélküliek. Ezzel máris elolvadt a néhány körrel ezelőtt még kényelmesnek látszó előny, a Manchester United ugyanis legyőzte a Wigant, és 28 egységnél utolérte riválisát. A Chelsea vereségét látva még inkább fájhat az Arsenal híveinek szíve. A forduló nyitómeccsén az Ágyúsok hiába vezettek két góllal a szünetben, a térfélcsere után a Van der Vaart vezette Tottenham fordítani tudott, így megakadályozta ellenfelét, hogy a táblázat élére álljon.

Izgalmakban nem volt hiány a Bundesliga tegnapi játéknapján sem. Három vereség után újra nyert a Szalai Ádámot végig soraiban tudó Mainz. A magyar csatár egy remek gólpasszal járult hozzá a Mönchengladbach felett aratott diadalhoz. A listavezető Dortmund, ha nehezen is, de győzött a Freiburg otthonában, így továbbra is őrzi hétpontos előnyét üldözőivel szemben, míg a Schalke Raúl mesterhármasának is köszönhetően 4-0-ra múlta felül a Werder Brement.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!