Az angliai Royal Ascoton Overdose bebizonyította, hogy még mindig a világ egyik leggyorsabb lova. A rangos versenyen a negyedik helyen végzett úgy, hogy sokáig vezetett, és csak az utolsó métereken szorult le a dobogóról.

Mikóczy Zoltán, a ló résztulajdonosa – akit telefonon sikerült utolérni – elmondta, hazafelé jövet éppen a kölni lóversenypályán pihentetik Dózit.

Ami a jövőt illeti, egyelőre rövid „szabadságot” kap a mén, és még nem döntötték el, hogy az év második felében milyen versenyen, mely országban fog rajthoz állni. (Korábban Mikóczy utalt rá, hogy szó lehet angliai visszatérésről, netán amerikai versenyen való részvételről is.)

Szakemberek véleménye szerint Suboric korán „lovagolta meg” Dózit, és talán ezért szorult le a dobogóról, Mikóczy szerint viszont Overdose-nak az a stílusa, hogy szinte kirobban a startgépből, és vagy sikerül a mezőnyt jó messzire megelőznie, vagy pedig az történik, hogy az utolsó métereken lehajrázzák.

Betegsége előtt ez utóbbira nemigen volt példa. Ám a mostani futás igazolta, hogy ha erőnléte javul, akkor ismét ott lehet a spiccen. És ha már a gyorsaság szóba került – Mikóczy elmondása alapján –, Dózi nem szeret lassan utazni, abban a pillanatban, ha nagyon visszaveszik az őt szállító autó tempóját, ideges lesz – ez jellemző rá a pályán is, ott sem szeret lassan haladni.

Overdose szombat reggel indult haza Kölnből, az éjszakát már megszokott alagi boxában töltötte.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!