Nem indulhat a Pécs 2010 az Euroligában, az első számú európai kosárlabda-klubsorozatban. Az ok: nem hagyta jóvá a nevezését a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ), miután a dokumentumokat (elsősorban az adóhatósági és vámpapírokat) nem találta rendben.

Az MKOSZ ugyan kért haladékot az európai szövetségtől, de nem kapta meg. Ez a döntés igen érzékenyen érintheti a pécsieket. Az amerikai női kosárlabdaligát is megjárt Iványi Dalma nemrég bejelentette, hogy nemcsak játékosként, hanem többségi tulajdonosként is segíteni szeretné a nehéz anyagi helyzetbe került Pécs 2010-et. Az idei bajnokságot a Pécs 2-0-s vezetésről bukta el.

A pécsi önkormányzat nem kívánt tovább együttműködni a tulajdonosi körrel, a Sport Marketing Management 2007 Kft.-vel a városi támogatás dacára felhalmozott súlyos adósságok miatt.

Iványi fejéből ekkor pattanhatott ki az „isteni szikra”, hogy többségi tulajdonosként tapasztalataival is segíthetné az eladósodott klubot. Szerinte körülbelül egy évre lesz szükség, hogy a gazdasági helyzetük újra rendben legyen, ami a sikeres működés alapfeltétele. Emellett elindították a játékosok és egyéb partnerek kifizetését. A legsürgetőbb teendő azonban az, hogy a csapat minden akadályt elhárítson a hazai, és a nemzetközi színtéren való indulás útjából.

„Mindannyiunk közös célja az Euroliga sorozatában való indulás, de a játékoskeret kialakításánál a pénzügyi megfontoltság mindenképpen tetten érhető lesz" – nyilatkozott Iványi Dalma. A kérdés: vajon mi lesz most?

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!