Szokásához híven ezúttal sem pihent a Premier League mezőnye az ünnepek alatt. Miközben Európa-szerte néhány hetes szabadságukat töltik a játékosok, addig Angliában hét nap leforgása alatt három fordulót is rendeznek.

Van is mit behozni, hisz december első felében a zord tél miatt rengeteg találkozót kellett elhalasztani. Voltak ugyan, akik menetrend szerint lejátszották mind a húsz meccsüket, de akadt, aki tizenhéttel a háta mögött vágott neki a januárnak. Szurkoló legyen a talpán, aki ezek után pontos képet tud alkotni a pillanatnyi állásról.

A mostani hétvége előtt a két manchesteri csapat azonos pontszámmal állt a mezőny élén, de a United városi riválisánál kettővel kevesebbszer lépett pályára. A hatvankilencedik születésnapját december 31-én ünneplő Sir Alex Ferguson gárdája valamennyi topligát figyelembe véve is az egyetlen veretlen együttes, és csak azért nem vezeti „utcahosszal” a tabellát, mert első nyolc idegenbeli összecsapásából mindössze egyet tudott megnyerni.

Ha a Vörös Ördögök újévi fogadalma az volt, hogy felhagynak a döntetlenekkel, akkor ehhez egyelőre tartják is magukat, hiszen a forduló nyitómérkőzésén 2-1-re győztek a West Bromwich otthonában. A birminghamiek egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet, ráadásul 1-1-es állásnál büntetőhöz jutottak, amelyet azonban nem sikerült értékesíteniük. A hiba később megbosszulta magát, Hernandez révén ugyanis az MU szerezte meg a győztes találatot. A 3. percben gólt fejelő Wayne Rooney augusztus óta először volt eredményes a bajnokságban, és közel tíz hónap után szerzett ismét akciógólt.

A listavezető győzelmével nagy nyomás nehezedett az üldözőkre, akik, ha nem is sziporkázó játékkal, de hozták a kötelezőt: a Manchester City a Blackpoolt, a Tottenham pedig a Fulhamet verte 1-0-ra hazai pályán. Utóbbi találkozón a vendégeknél Gera Zoltán a 82. perctől volt pályán. A jó formában lévő Tottenham a hírek szerint szívesen látná soraiban az amerikai holtidényben ismét Európa felé kacsingató David Beckhamet. A londoniak már fel is vették a kapcsolatot a középpályás Los Angeles-i klubjával, amely korántsem biztos, hogy elengedi a tavaly a Milanban sérülést szenvedő sztárját.

Címkék: korrupció

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!