Szalai Ádám most már végérvényesen visszatért. A Mainz magyar csatára szombaton 2010. december 18-a után szerzett ismét gólt a Bundesligában. Sok esélye persze nem is volt betalálni ez alatt a több mint tizennégy hónap alatt, hiszen tavaly év eleji térdsérülése után szinte napra pontosan egy évet kihagyott.

Karrierje legborzasztóbb periódusának lezárása nem is sikerülhetett volna stílszerűbbre, ugyanis tegnap éppen az ellen a Kaiserslautern ellen talált a hálóba, amely ellen az ominózus szalagszakadást szenvedte. Túlzottan nehéz dolga ezúttal nem volt Szalainak, hiszen a 17. percben Mohamed Zidan passzát csak az üres kapuba kellett gurítania. De hát ott kellett lenni, és ez a 24 éves játékos elmúlt egy évét nézve nem kis bravúr. A Mainz végül 4-0-ra győzött, így egyre inkább távolodik a kiesőzónától. Nemcsak Szalainak volt oka örömre a 23. fordulóban, Hajnal Tamás ugyanis gólpasszal segítette a Stuttgartot egy szintén magabiztos, 4-1-es sikerhez. Ma délután Bayern München–Schalke rangadót rendeznek, a győztes feljöhet a Dortmund mögé a tabella második helyére, miután a Mönchengladbach csak egy pontot szerzett a Hamburg ellen.

A Premier League-ben már kevesebb babér termett a magyar légiósoknak. A Bolton, a többször is nagyot védő Bogdán Ádámmal a kapujában sokáig jól tartotta magát a Chelsea ellen, a Kékek azonban a második félidőben bedarálták ellenfelüket. Sorrendben David Luiz, Drogba és Lampard talált be, a magyar kapus egyik gólról sem tehetett. Buzsáky Ákos mindössze hét percet töltött pályán a vereséget szenvedő Queens Park Rangersben. Győzött a listavezető Manc­hester City, ezzel ötpontosra növelte előnyét a másik manchesteri gárda, a csak ma pályára lépő United előtt. Ma 17 órától játsszák a Ligakupa döntőjét, a Wembleyben sorra kerülő mérkőzésen a másodosztályú Cardiff City és a Liverpool csap össze, utóbbi ezért kénytelen volt elhalasztani az Everton elleni városi derbijét.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!