A világszerte ismert vízilabdás dinasztia, a Szivós család legifjabb sarja, Márton újabb trófeával gazdagította a família sportdiadalainak tárházát: klubcsapatával, a Honvéddal az elmúlt hét végén – 2006 után újból – elhódította a Magyar Kupát. A 29 éves játékos éppenséggel ötszörös országos bajnoknak és Euroliga-győztesnek is vallhatja magát.

 

A válogatottal aratott nemzetközi sikereket illetően pedig már eljutott világ- és Európa-bajnoki ezüstökig, Világliga-elsőségig, olimpiai érme azonban nincs – legalábbis egyelőre. Mert még lehet, ha a Kemény Dénes irányította nemzeti együttes tagjaként dobogóra áll a 2012-es londoni nyári játékokon. Ha összejönne az arany, páratlan módon meglenne a családi „trilógia”, merthogy a nagypapa, id. Szivós István és az édesapa, ifj. Szivós István egyformán olimpiai bajnok lett a magyar válogatottal…

– A 2012-es olimpia lebeg a szemem előtt, távolabbra egyelőre nem tervezek. A cél: kijutni Londonba, s részese lenni a magyar sikernek – mondta a Vasárnapi Híreknek a szerénysége miatt is közkedvelt Szivós Marci, akinek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a Honvéd jeleskedik az idei bajnokságban, már a negyeddöntő közelében jár a LEN Kupában, illetve hogy a Magyar Kupa a Kőér utcaiak zsákmánya lett. – Az egyéni produkciót értékelni mindig nehéz – hárította el a dicséretet –, szerintem játszhattam volna jobban is, de azért úgy gondolom, tudtam segíteni. Bár nem mi számítottunk a legnagyobb esélyesnek, az elődöntőbe jutásért kivertük a címvédő Vasast, majd a négy között a Fradit, a döntőben pedig az Eger ellen is nyertünk. A győzelem a Honvéd erejét mutatja, a kupasikert a nagybetűs CSAPAT érte el, mindenki szívvel-lélekkel, nagy alázattal harcolt.

A kérdésre, hogy ezek után a Honvéd a bajnokságban is hasonló menetelést mutathat-e be, a kiváló pólós így válaszolt: – Az erősorrend a mostani Ob I-es idényre se nagyon változott: a legjobb együttesek mind igazoltak nagy neveket, s bár mi is fejlődünk, fiataljaink egyre inkább beérnek, ezzel együtt nem mi vagyunk a legfőbb favorit. Az Eger és a Vasas keretét európai szinten is igen komolynak tartom, őket nagyjából egy szinten álló hármas követi: a Szeged, az FTC és a Honvéd, s picikét lemaradva a Szolnok. De éppen a kupasikerünkkel bizonyítottuk: nem mindig az erősebb keretű csapat nyer.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!