Talmácsi Gábor gyorsaságimotoros-világbajnok hétfőtől Malajziában teszteli a Kawasaki ZX10-es superbike versenymotort. E hír nyomán mégis csak elképzelhető, hogy jövőre a motorsport második legnézettebb sorozatában indul, a versenysorozatot 97 tv-társaságnak köszönhetően 175 országban tudják nyomon követni.

– A jelenlegi helyzetben mindenre nyitott vagyok – mondta Talmácsi Gábor. – Bár a gyorsaságimotoros-sorozatban terveztem a folytatást, nem zárkózom el attól, hogy kipróbáljam magam a superbike-ban is, ahol több GP-versenyző is indult korábban és indul idén is. Jövő héten tesztelni fogok egy Kawasaki ZX10-es superbike versenymotort a kedvenc pályámon, Malajziában.

Talma az idei Moto2-ben elért hatodik helye után, november közepén leszerződött az Antonio Banderas érdekeltségébe tartozó Jack and Jones istállóval, de a csapat december elsején bejelentette, hogy visszalép az idei vb-sorozattól, így Talmácsi csapat nélkül maradt. Azóta sok csapat neve felmerült már a magyar motorossal kapcsolatban, de a Moto2-ben egyrészt már csak fizetős helyek kiadók (a versenyzőnek, vagy inkább szponzorainak kell fizetni az indulásért), másrészt a Talmácsi sem szeretne bárhova leszerződni.

– Mindenképpen versenyképes csapathoz mennék, mert elől akarok csatázni, hiszen minden pilóta, minden versenyen a győzelemért hajt. 2007-ben a vb-címmel magasra tettem a lécet. Emellett kétszer zártam dobogósként a világbajnokságot, legutóbb pedig hatodik lettem, amit szintén egy nagyon jó eredménynek tartok. Több csapattól is érkezett megkeresés, de egyelőre még nem született megállapodás. Mindenesetre az egyeztetések folynak és kapcsolatban állok a Dornával, a világbajnoki sorozat hivatalos szervezőjével és az IRTA-val, a csapatok és versenyzők képviseleti szervezetével is – nyilatkozta.

Címkék: korrupció, korrupció

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!