Ma néhány óra leforgása alatt a női kézilabdázás két legértékesebb klubtrófeája is Magyarországra kerülhet. Egyik csapatunknak sem lesz azonban könnyű dolga, hiszen a Ferencváros a KEK-ben a dán Viborg ellen egy (31-30), míg a Győr a BL-ben a montenegrói Buducsnoszt Podgoricával szemben kétgólos előnyt (29-27) szerzett az idegenbeli visszavágóra – ez pedig ebben a sportágban minden, csak nem megnyugtató.

A két klub általános megrökönyödésre a héten pihenés helyett egymásnak esett a magyar bajnoki döntő első találkozóján, amely ráadásul az utolsó pillanatokig nyílt volt: a házigazda Győr csak a hajrában darálta be az 50. percig vezető, majd elfáradó Fradit. Halasztásra egyébként a közelgő – már tét nélküli – Eb-selejtezők miatt nem kerülhetett sor. Így viszont a szurkolók joggal aggódhatnak, hogy kedvenceik – egy merész párhuzammal – a Barcelona és a Real Madrid sorsára jutnak: a két spanyol óriás a sorsdöntő bajnoki rangadó után néhány nappal esélyes létére kizuhant a labdarúgó Bajnokok Ligájából…

A Ferencváros 16.40-kor kezd Viborgban, ahol tavaly a legjobb 16 között 34-33-re kapott ki. Ez az eredmény az idegenben dobott gólok miatt most is éppen elég lenne az üdvösséghez. A Győr elleni rangadó végjátékában a szinte folyamatosan 60 perceket játszó kulcsembereken már nagyon érződött a fáradtság, de ha sikerül még egyszer erőt meríteniük valahonnan, megvédhetik címüket, amelyre a KEK-ben utoljára 13 éve a norvég Baekkelagets Oslo volt képes.

A győrieknél kézzel fogható veszteséggel is járt a szerdai mérkőzés. A vállával bajlódó Hornyák Ágnes mellé Vérten Orsolya is feliratkozott a sérültek listájára, így mindkettejük játéka kérdéses a 19 órakor kezdődő találkozón. Ott lesz viszont a 29. születésnapját éppen ma ünneplő Görbicz Anita, aki a 2009-es BL-döntőt szintén egy FTC elleni bajnokin összeszedett sérülés miatt hagyta ki. Az első meccsen 12 gólig jutó játékos – aki az ETO-val nyert ezüstérmet az EHF-kupában, a KEK-ben és a BL-ben is, a válogatottal pedig világbajnoki ezüst- és bronzérmet szerzett – most megajándékozná magát élete első, európai- és világversenyeken szerzett aranyával. Rajta kívül a szezon végén visszavonuló Pálinger Katalin számára lesz különleges a mérkőzés, aki ma utoljára védhet a nemzetközi porondon. A montenegróiak persze nagyon készülnek a szülinap és a búcsúmeccs elrontására. A Moracsa-csarnokba való belépésért a hírhedt hazai ultráknak tizenkét év után először kell fizetniük, azonban így is sokszoros volt a túljelentkezés az 5000 férőhelyre.

Kár, hogy női vonalon az év két legfontosabb mérkőzése az ország nagy részén „láthatatlan” lesz, a közvetítési jo­­gokat birtokló Digi Sport ugyanis az anyagi kérdésekben nem tudott megegyez­ni az országos csatornákkal. 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!