Négy nap alatt két kiütött manchesteri csapat – ez a Liverpool eheti mérlege az angol futballkupákban. Steven Gerrardék szerdán a Ligakupa elődöntőjében ejtették ki a Manchester City-t, szombaton pedig a United volt az áldozat az FA Kupa 4. fordulójában.

A végig jobban játszó Liverpool az első félidőben Agger révén szerzett vezetést, amelyet Pak Dzsi Szung révén még kiegyenlített a vendég MU, ám Kuyt 88. percben esett találatára már nem volt válasz. A Chelsea egy vitatható tizenegyessel búcsúztatta a Buzsáky Ákost a 79. percig soraiban tudó QPR-t. Bejutott a legjobb 16 közé a Bolton is, amelynek kapuját Bogdán Ádám védte a Swansea elleni összecsapáson. A legalacsonyabb osztályú, még versenyben lévő csapat a negyedik ligás Crawley Town, amely a másodosztályú Hull City otthonában aratott 1-0-s diadalával szolgáltatta a nap szenzációját.

A Bundesligában továbbra is hármas holtverseny van az élen, miután szombaton az éllovas Bayern München, Dort­mund, Schalke trió valamennyi tagja győztesen hagyta el a pályát.

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!