Tekintélyes mennyiségű élelemmel kell készülnie annak, aki a Premier League 26. fordulójának összes gólját meg kívánja tekinteni, a szombat kora estig lejátszott hét találkozón ugyanis összesen 38 gól esett.

 
A Szarkák „ellopták” az Arsenal biztos győzelmét

Az elképesztő gólzáporban természetesen több kiváló egyéni teljesítmény is akadt: az evertonos Louis Saha egymaga négy gólt szerzett, de a Manchester City színeiben huszonkét perc alatt mesterhármasig jutó Carlos Téveznek sincs oka szégyenkeznie. Az ő produkciójuk is eltörpül azonban amellett, amit a Newcastle csapata vitt végbe. A vendég Arsenal 4-0-ra vezetett szünetben, a hátralévő 45 perc így formalitásnak tűnt. A hazaiak másképp gondolták, és a hajrában kevesebb, mint húsz perc alatt egyenlítettek. És akkor a Tottenham 92. percben kiharcolt győzelméről még nem is beszéltünk.

A Serie A hétközi, 23. fordulója is emlékezetes marad, de sajnos nem a gólok miatt. A Bari–Inter mérkőzés 60. percében a vendégek hátvédje, Christian Chivu sportszerűtlen, alattomos módon hátulról arcon ütötte Marco Rossit. Mivel Olaszországban hasonlót legfeljebb Bud Spencer és Terence Hill engedhet meg magának, a román hátvéd tette sem maradt büntetlenül. Bár a játékvezető nem vette észre a jelenetet, a televíziós felvételek megtekintését követően a fegyelmi bizottság négy meccsre eltiltotta Chivut, aki így már a ma esti Roma elleni rangadót is kihagyja.

A Bundesligában a Dortmundnak pénteken még semmi, szombaton viszont már szinte minden összejött. A listavezető a 21. forduló nyitómeccsén rengeteg helyzetet elpuskázva játszott 0-0-s döntetlent a Schalkéval. Tegnap aztán minden az ő kezükre játszott, a tabellán őket követő három együttes egyike sem élt a felzárkózás lehetőségével. A Leverkusen a Nürnberg otthonában kapott ki, míg a Bayern München kétgólos félidei vezetés ellenére maradt pont nélkül Kölnben. Bosszúsak lehetnek a Szalai Ádámot hosszú időre nélkülözni kénytelen Mainz háza táján is, az ő kezükből ugyanis a 92. percben csúszott ki a győzelem.

Spanyolországban a hét közepén a Király-kupa elődöntőinek visszavágóit rendezték. A papírformának megfelelően mind a Barcelona, mind a Real Madrid magabiztosan, kapott gól nélkül jutott túl ellenfelén. A mostani finálét április 20-án – négy nappal az El Clásico után – rendezik Valenciában, ugyanott, ahol a két legsikeresebb spanyol klub utoljára vívott egymással kupadöntőt, még 1990-ben.

 Bundesliga 21. forduló

Mainz–Werder Bremen 1-1 (1-0)
Hoffenheim–Kaiserslautern 3-2 (2-0)
Köln–Bayern München 3-2 (0-2)
Hannover–Wolksburg 1-0 (1-0)
Nünberg–Bayern Leverkusen 1-0 (0-0)

Pénteken játszották

Borussia Dortmund–Shalke 04 0-0
Mönchengladbach–VfB Stuttgart 2-3 (0-2)

Vasárnap

Hamburg FC–St. Pauli 15.30
Freiburg–Frankfurt 17.30 

 Premier Liga 26. forduló

Aston Villa–Fulham 2-2 (1-0)
Everton–Blackpool 5-3 (1-1)
Machester City–West Bronwich Albion 3-0 (3-0)
Newcastle–United-Arsenal 4-4 (0-4)
Tottenham Hospur–Bolton Wanderers 2-1 (1-0)
Wigan Atletic–Blackburn Rovers 4-3 (1-1)
Stoke City–Sunderland 3-2 (1-1)
Wolverhampton Wanderers–M. United 2-1 (2-1)

Vasárnap

West Ham United–Birmingham City 14.30
Chelsea–Liverpool 17.00 óra

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!