Rosszabbkor nem is jöhetett volna: Dzsudzsák Balázs súlyosnak tűnő sérülést szenvedett az Anzsi Mahacskala szombati, Rosztov elleni orosz bajnokiján.

  <h1>Horror a Stamford Bridgen</h1>-
  <h1>Ütközés a 8. percben</h1>-

Horror a Stamford Bridgen

- – Kép 1/2

A magyar szélső a mérkőzés legelején ütközött az ellenfél védőjével, majd a vállát fájlalva a füvön maradt, és végül hordágyon hagyta el a pályát. A játékos menedzsere, Vörösbaranyi József a Nemzeti Sportnak azt mondta, Dzsudzsáknak valószínűleg eltört a kulcscsontja. Amennyiben ez igaz, a középpályásra több hetes kihagyás vár, így szinte biztos, hogy nem lehet ott a magyar válogatott szeptember eleji Európa-bajnoki selejtezőin. Végleges diagnózis a holnap reggeli, magyarországi vizsgálatok után várható. A találkozó – egyébként – 1-1-es döntetlennel zárult, az Anzsi egyenlítő gólját a most bemutatkozó Samuel Eto’o szerezte.

Számunkra Dzsudzsáké volt a nap legfájdalmasabb jelenete, a legijesztőbb azonban kétségkívül Didier Drogba és a norwichi kapus, John Ruddy ütközése. A Chelsea csatára a 65. percben fejelni ugrott fel a tizenhatoson belül, a kimozduló hálóőr pedig a labda helyett a játékos fejét találta el. Drogba eszméletét vesztve zuhant a földre a magasból. Az elefántcsontparti játékost hordágyon, ráadásul légzőmaszkkal az arcán vitték le a játéktérről. A Kékek trénere, André Villas-Boas a meccs után elmondta, Drogba magához tért, egészségesnek látszik, ám természetesen teljes kórházi kivizsgálás vár rá. Az eset után hosszú percekig állt a játék, a bírónak végül tizenegy percet kellett hosszabbítania. Így fordulhatott elő, hogy a Valenciától a napokban szerződtetett Mata a 101. percben alakította ki a 3-1-es végeredményt. Győzelmével a Chelsea a tabella élére ugrott, ám ott néhány órával később a Boltont 3-1-re legyőző Liverpool váltotta. Buzsáky Ákos kezdőként 72 percet játszott a Wigan otthonában 2-0-s vereséget szenvedő Queens Park Rangers színeiben. A Premier League 3. körének rangadóit vasárnap délután játsszák, amikor a bajnok Manchester United az Arsenalt fogadja, a ManCity pedig a Tottenhammal találkozik.

Buzsákyhoz hasonlóan 72 perc jutott a stuttgarti Hajnal Tamásnak is, akit még gól nélküli állásnál cserélt le edzője, így már nem volt pályán a házigazda Hertha győztes találatakor. Az újonc berlinieknek ez volt az első győzelmük a szezonban. A Bayern München Mario Gomez mesterhármasának köszönhetően nyert a Kaiserslautern vendégeként. A forduló leginkább várt meccsén a címvédő Dortmund a tavaly második helyezett Leverkusenhez látogatott. Az összecsapáson piros lapból kettőt is, gólból azonban egyet sem láthattak a nézők.

Spanyolországban végre egyezségre jutottak a liga és a játékosok képviselői, és hétvégén egy hetes késéssel kezdetét vette a bajnokság, Olaszországban viszont sztrájk miatt elmaradt a mostanra tervezett első forduló. A Real Madrid ma este a Zaragoza otthonában kezdheti meg menetelését, míg a Barcelona hétfőn este fogadja a Villarealt.

 

Döntetlen a „visszavágó”

Barátságos 5-5-ös döntetlennel végződött Telkiben, az első FociFesztivál keretében megrendezett gálamérkőzés, amelyen az 1986-os magyar és szovjet labdarúgó-válogatott játékosai csaptak újra össze. Bár a magyar csapat egyszer sem vezetett, a hajrában 5-5-ös döntetlenre mentette a meccset. A két együttesből a két legnagyobb név: Belanov, illetve Détári emelkedett ki, mindketten háromszor találtak a hálóba.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!