Mikor a Swansea elleni szombati mérkőzés 29. percében Fernando Torres megszerezte a vezetést a Chelsea-nek, a Kékek drukkerei már-már azt gondolhatták, a klub történetének legdrágább szerzeménye nyolc hónap után végre elkapja a fonalat.

 
Ötvenmillió fontért vásárolta a Chelsea Torrest (képünkön jobbra), aki harmadik gólját lőtte január 31-i érkezése ótaa Swansea csapatának, ám tíz perccel ezután ki is állították felesleges szabálytalankodásért (fotó: Philip Brown, Reuters)

Alig tíz perccel később aztán szó szerint jött a csattanó: a spanyol támadó páros lábbal beleszállt ellenfelébe, amiért egyből piros lapot kapott. Az emberhátrány ellenére a Chelsea magabiztosan nyert, a 4-1-es végeredményt a fejsérülése után visszatérő Didier Drogba állította be. Életjelet adott magáról az Arsenal, amely Robin van Persie vezetésével a második félidőben gyűrte le a sereghajtó Boltont. A mérkőzésen van Persie megszerezte 100., majd 101. gólját az Ágyúsok mezében. Legyőzte mumusát a Manchester City: Roberto Mancini együttese legutóbbi négy bajnokiján kikapott az Evertontól, most azonban két cserejátékos góljával véget vetett a rossz sorozatnak. A City ezzel be is fogta a városi rivális Unitedet, amely a Stoke otthonában hullajtotta el első idei pontjait. Egykori csapata, a Fulham ellen sem nevezte keretébe Gera Zoltánt a West Bromwich, de honlapjuk szerint válogatottunk csapatkapitánya jövő héten végre edzésbe állhat.

Nem lehet mondani, hogy a szappanopera jelleget öltő Breno-ügy megzavarta volna a Bayern München játékosait. A bajorok 21 éves védőjét kedden füstmérgezéssel vitték kórházba, miután tűz ütött ki az otthonában. Ezt követően előbb kihallgatásáról, szombaton pedig már a letartóztatásáról szóltak a hírek, a rendőrség ugyanis őt vádolja a gyújtogatással. Társai már a 20. percben kétgólos előnyben voltak a vendég Leverkusennel szemben, amit a találkozó végéig eggyel meg is toldottak. A müncheniek ezzel visszaszerezték helyüket a tabella élén, ahol néhány óráig az elsőosztályú tagságát tavaly csak osztályozón megőrző Mönchengladbach időzött. A Bundesliga 7. fordulójában egyetlen magyar sem lépett pályára: Hajnal Tamást nem nevezte a Stuttgart, míg Stieber Zoltán a kispadról nézte végig, ahogy a bajnok Dortmund megfordítja a mérkőzést csapata, a Mainz ellen. A dortmundiak három nyeretlen meccs után, a 90. percben szerzett találattal tudtak győzni.

Az edzőváltás elhozta az Inter első szezonbeli sikerét. A már Claudio Ranieri vezette milánóiak Bolognában nyertek 3-1-re a Serie A 5. körében.

 

Bundesliga, 7. forduló

Augsburg-Hannove r0-0
Mönchengladbach-Nürnberg 1-0 (0-0)
Mainz-Dortmund 1-2 (1-0)
Schalke-Freiburg 4-2 (1-1)
Wolfsburg-Kaiserslautern 1-0 (0-0)
Bayern München-Leverkusen 3-0 (2-0)

pénteken játszották:

Stuttgart-Hamburg 1-2 (1-0)

vasárnap játsszák:

Köln-Hoffenheim 15:30
Werder-Hertha 17:30

Premier League, 6. forduló:

Manchester City–Everton 2–0 (0-0)
Arsenal–Bolton 3–0 (0-0)
Chelsea–Swansea 4–1 (2-0)
Liverpool–Wolverhampton2–1 (2-0)
Newcastle–Blackburn 3–1 (2-1)
West Bronwich–Fulham 0–0
Wigan–Tottenham 1–2 (0-2)
Stoke–Manchester United 1-1 (0-1)

vasárnap játsszák:

QPR–Aston Villa 17:00

hétfőn játsszák:

Norwich–Sunderland 21:00

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!