Egy hete, a labdarúgó NB I. utolsó előtti fordulója kapcsán azt írtuk, a negyedik, a Győr kizárása miatt Európa Liga-indulást érő helyért folyó küzdelem még kölcsönöz némi tétet az idei fociszezon hajrájának – az érintett csapatok azonban a jelek szerint erről „elfeledkeztek”. Mintha a Honvéd, a Kecskemét, a Paks és a Diósgyőr háza táján is tartanának a nemzetközi porondtól, illetve az azzal járó esetleges veszteségektől.

Pedig az UEFA körönként 90 ezer eurót, vagyis mintegy 27 millió forintot biztosít a kluboknak, hogy a küzdelmekkel kapcsolatos költségeket fizetni tudják. A kecskemétiek tulajdonosa, Rózsa Pál a héten a Sport Tv-ben úgy nyilatkozott, tavaly annak ellenére nyereséggel zárult az EL-kalandjuk, hogy az első párharcukban alul maradtak, ráadásul a „pofonért” Kazahsztánig kellett elutazni.

Egy hete tehát a szóban forgó csapatok egyike sem tudott győzni, így matematikailag még továbbra is négyen vannak versenyben a negyedik helyért, ennek megfelelően az ő találkozóik ma egy időben kezdődnek. A Honvéd sorsa a saját kezében van, ha 15 órától legyőzi a Pécset, megszerzi a hőn áhított(?) pozíciót. Könnyen előfordulhat, hogy végül két vagy több csapat azonos pontszámmal végez, ekkor az egymás elleni eredmény rangsorol. Ez minden esetben a paksiaknak kedvez: a Kecskemétet és a Honvédot oda-vissza verték és a Diós­győr ellen is 4 pontot szereztek.

Közben az MLSZ fellebbviteli bizottsága a pótlólag benyújtott dokumentumokkal együtt megadta a licencet a Vasasnak, amely így jövőre elindulhat a másodosztályban, és megkísérelhet – az MTK példáját követve – egy év alatt visszajutni az élvonalba.

Miközben a játékosok már pihenőjükre készülnek, az újabban sajnos a magyar futball állandó szereplőjévé váló Központi Nyomozó Főügyészség ismét akcióba lendült. Közleményük szerint a fogadási csalásokkal kapcsolatban újabb kilenc fővel bővült a gyanúsítottak köre, amely így már 39 embert foglal magába. Az érintett mérkőzések száma pedig egy Magyar Ku­­-pa-, egy Ligakupa- és egy NB II-es találkozóval immár 30-ra bővült.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!