Az elmúlt három évhez hasonlóan ezúttal is a tervezettnél egy nappal később, azaz csak hétfőn zárul az amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open. A szervezőknek azért kellett ismét a halasztás mellett dönteni, mert az esőzések miatt a hét közepén gyakorlatilag két teljes napot állt a játék.

A legjobbakat azonban ez sem tudta kizökkenteni, legalábbis ami a férfiak mezőnyét illeti, ahol a papírformának megfelelően az első négy helyen kiemelt versenyző jutott az elődöntőbe. A címvédő Rafael Nadal úgy menetelt a legjobb négy közé, hogy szettet sem vesztett, de Novak Djokovics, valamint Roger Federer is csak egyszer-egyszer ingott meg. A döntőbe jutásért vívott mérkőzések lapzártánk után értek véget, ezeken Djokovics Federerrel, Nadal pedig Andy Murrayvel találkozott.

Szintén szombatról vasárnapra virradóra került sor a női elődöntőkre, amelyeknek szereposztását – a férfi egyestől eltérően – előzetesen aligha lehetett volna megjósolni. Kezdődött azzal, hogy miután az idei Ausztrál Open-győztes belga Kim Clijsters el sem indult, a Roland Garros és Wimbledon bajnoknői, azaz a kínai Li Na és a cseh Petra Kvitová már az első körben kiestek, így hamar kiderült: a nőknél idén senki sem fog duplázni a Grand Slam-viadalokon. A legjobb négybe végül a világranglistát vezető dán Caroline Wozniacki, Serena Williams, ausztrál Samantha Stosur, valamint óriási meglepetésre a világranglistán mindössze 92. helyen álló, 23 esztendős német Angelique Kerber jutott. A hölgyek fináléját ma este, magyar idő szerint 22 órától rendezik. 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!