Ha már mindhárman egy csoportba kerültek, legalább a legjobbat kihozták belőle: a címvédő Partizan Belgrádot (és az Egert) megelőzve a Szeged és a Vasas jutott tovább a férfi vízilabda Bajnokok Ligája C-csoportjából. A negyeddöntőben a szegediek a Mladost Zagrebbel, az angyalföldiek pedig a szintén horvát Jug Dubrov­nikkal mérkőznek, mindkét magyar csapat idegenben kezd március 14-én. A sorsolást a két klub vezetőedzője értékelte a Vasárnapi Híreknek.

Földi László, Vasas: Azok után, hogy másodikként végeztünk a csoportban már nem kaphattunk gyenge ellenfelet, de annak azért örülök, hogy a Pro Reccót sikerült elkerülni. A Dubrovnikkal korábban rengetegszer találkoztunk, érdekesség, hogy az elmúlt harminc évben egyik csapatnak sem sikerült a másik otthonában nyerni. Legutóbb két éve játszottunk velük, azóta új edzőjük van és a keret nagy része is kicserélődött. Tíz napunk van felkészülni, addig beszerzünk minden lehetséges felvételt.

Képesek vagyunk elérni a célunkat, vagyis a Final Fourba jutást – ettől két jó meccs választ el minket.

Vincze Balázs, Szeged: A lehetséges riválisok közül a legerősebbet kaptuk, de szerencsére van miből erőt meríteni, hiszen a csoportkörben a Partizan Belgrád személyében már sikerült oda-vissza megvernünk egy hasonlóan erős csapatot. Sok időnk nincs készülni a Zágrábból, mert közben itthon is rangadókat játszunk és szeretnénk megőrizni az első helyet a bajnokságban.

Sajnos a nemzetközi szövetség jelezte, hogy a negyeddöntőt már nem játszhatjuk a szegedi sátorban, vagyis a visszavágóig hátralévő hat hétben ideiglenes hazai pálya után kell néznünk.

Varga Dániel és Varga Dénes csapata, a horvát Primorje Rijeka a Herceg Novival, míg Benedek Tibor, Kásás Tamás és Madaras Norbert klubja, az olasz Pro Recco az ugyancsak montenegrói Budvá­val mérkőzik a májusi Final Fourba jutásért.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!