Múlt szombaton hivatalossá vált, amiben a profi bokszvilág jó ideje reménykedett: május 2-án összecsap egymással a sportág jelenkori talán két legnagyobbja, az amerikai Floyd Mayweather Jr. és a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao.

 
Pacquiao és Mayweather itt még civilben egy NBA-meccsen – nemsoká a ringben is összefutnak

A helyszín a Las Vegas-i MGM Grand Aréna lesz, a mérkőzés iránti érdeklődést pedig jól jellemzi, hogy a szerződés aláírása után alig negyed óra alatt gazdára talált mind a 17 ezer nézőtéri hely, pedig a jegyek átlagosan ötezer dollárba, vagyis több mint egymillió forintba kerültek.

Sokak szerint a találkozót már évekkel ezelőtt tető alá kellett volna hozni, Pacquiao ugyanis talán már valamelyest túl van karrierje csúcsán. A 36 éves „Pac-Man” becenévre hallgató öklöző mérlege 57 győzelem (ebből 38 kiütéssel), 5 vereség és 2 döntetlen, míg a nála egy évvel idősebb Mayweather, azaz Money eddig hibátlan, 47 győzelemnél és 26 K. O.-nál tart.

Az óriási presztízs mellett a váltósúlyú mérkőzés tétje három világbajnoki öv: a WBC és a WBA trónján Mayweather, a WBO-én pedig Pacquiao ül. A hírek szerint a korábbi egyezséget – nem meglepő módon – anyagi vita hátráltatta, de most már megállapodás született e téren is. Bár a pontos összeget nem tudni (a becslések 250 millió dollárról szólnak), az biztos, hogy a bevétel 60:40 arányban oszlik meg, az amerikai bokszoló javára, akit előzetesen esélyesebbnek is tartanak a győzelemre az utóbbi idők legjobban várt meccsén.

Címkék: boksz, profi sport

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!