Lehet, hogy a cím kissé furcsán hangzik, de ez az igazság, mert az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel úgy gondolja, hogy pályafutását nem a Jövő SC-ben folytatná.

 
Dani és Gergely: hol folytatják?

Az olimpiai bajnok édesapja és egyben menedzsere, Gyurta Tamás lapunknak megerősítette, hogy fiainak, Daninak és Gergelynek a megfelelő felkészüléshez váltaniuk kellene. Hogy hol fogják folytatni, még nem tudja megmondani, szóba került a Fradi, a Vasas és azt sem vetették el teljesen, hogy külföldre menjenek. Európa mellett Amerika is felvetődött, de utóbbi csak végső esetben. Tárgyalásban vannak a Vasassal, azonban még semmi sem végleges.

Markovits László, a piros-kékek ügyvezető elnöke a Vasárnapi Híreknek úgy nyilatkozott: nagyon bízik abban, hogy az olimpiai bajnok a testvérével és a teljes edzői stábbal együtt a Vasasba igazol. Ez érthető, viszont a klubnak nincs úszószakosztálya – vetettük közbe. „Így igaz – válaszolta –, de egyesületünknek ezen a területen szép hagyományai vannak, több mint hetven országos bajnokságot nyertünk. 1945-től 2002-ig működött a szakosztályunk, és mindenképpen azt tervezzük, hogy fiatalokkal újra indítjuk. Ám az nagy lökést és követendő példát adna számukra, ha az olimpiai és világbajnok klasszis a mi versenyzőnk lenne.”

„Egy biztos – szögezte le Gyurta Tamás –, mindennél fontosabb, hogy a két fiam, Dani és Gergely, valamint csoporttársaik megfelelő körülmények közé kerüljenek, és az edzői stáb együtt maradjon. Dani egyébként már a múlt héten megkezdte a Komjádiban az edzéseket, és úgy tervezi, hogy decemberben rajthoz áll a rövidpályás világbajnokságon.”

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!