Titkos ügynökként surranunk este a Várban. Étteremkritikusi minőségben. Jól felkészültünk: éhesek vagyunk. Nem a sarki kifőzdébe tartunk, hanem az egyik legjobba, hogy kipróbáljuk,…
Diószegi-Horváth Nóra | 2012. március 18.
Titkos ügynökként surranunk este a Várban. Étteremkritikusi minőségben. Jól felkészültünk: éhesek vagyunk. Nem a sarki kifőzdébe tartunk, hanem az egyik legjobba, hogy kipróbáljuk,…
Nemcsak a magyar narancs ügyében, de most is igencsak túljártunk a hanyatló Nyugat eszén. Ünnepelt világsztár lesz a magyar kaviár, a hortobágyi camembert, a parenyicás croissant, de még…
Horváth Dorka | 2012. március 15.
Nemcsak a magyar narancs ügyében, de most is igencsak túljártunk a hanyatló Nyugat eszén. Ünnepelt világsztár lesz a magyar kaviár, a hortobágyi camembert, a parenyicás croissant, de még…
Mintha maga Gordon Ramsay várt volna vacsorára, úgy izgultam életem első Nobu-látogatása előtt. Még karácsonyra sikerült fél áron egy „kóstolóval megkoronázott főzőshow-t”…
Bálint Orsolya | 2012. március 1.
Mintha maga Gordon Ramsay várt volna vacsorára, úgy izgultam életem első Nobu-látogatása előtt. Még karácsonyra sikerült fél áron egy „kóstolóval megkoronázott főzőshow-t”…
Egyesek sorsában különös szerepet játszik a karácsony, és nem pusztán azért, mert szeretik a bensőséges hangulatú ünnepet. Inkább, mert ebből (is) élnek. Elvégre a fenyőfának…
Vasvári G. Pál | 2011. december 18.
Egyesek sorsában különös szerepet játszik a karácsony, és nem pusztán azért, mert szeretik a bensőséges hangulatú ünnepet. Inkább, mert ebből (is) élnek. Elvégre a fenyőfának…
Állok Prága belvárosában, Hrabal egykori törzshelye, az Arany Tigris (U Zlatého Tygra, Husová 17.) előtt az utcán. November van, nyirkos, ködös hideg. A kocsma háromkor nyit, 14:55-kor…
Cserna-Szabó András | 2011. december 18.
Állok Prága belvárosában, Hrabal egykori törzshelye, az Arany Tigris (U Zlatého Tygra, Husová 17.) előtt az utcán. November van, nyirkos, ködös hideg. A kocsma háromkor nyit, 14:55-kor…
Ha egy jellegzetes dolgot ki kell emelni szerkesztőségi életünk mindennapjaiból, egyértelműen azt kell mondanunk: szeretünk enni. Majszolunk, ropogtatunk, ízlelünk – csokihegyek,…
2011. december 18.
Ha egy jellegzetes dolgot ki kell emelni szerkesztőségi életünk mindennapjaiból, egyértelműen azt kell mondanunk: szeretünk enni. Majszolunk, ropogtatunk, ízlelünk – csokihegyek,…
Összefut az ember szájában a nyál. Konyhakötény magam elé kanyarítása és mindenféle hosszas főzési előkészület megtevése helyett a gyors kielégülést választom: leugrom a közeli…
(horner) | 2011. november 23.
Összefut az ember szájában a nyál. Konyhakötény magam elé kanyarítása és mindenféle hosszas főzési előkészület megtevése helyett a gyors kielégülést választom: leugrom a közeli…
Az egyestés francia főzőtanfolyam után még nem képzelem magam sous chefnek, egy baráti vacsorán viszont már jó eséllyel le tudnám nyűgözni vendégeimet. Legjobban mégis a kellemes…
Bálint Orsolya | 2011. augusztus 7.
Az egyestés francia főzőtanfolyam után még nem képzelem magam sous chefnek, egy baráti vacsorán viszont már jó eséllyel le tudnám nyűgözni vendégeimet. Legjobban mégis a kellemes…
Péntek este hozták nyilvánosságra Magyarország éttermeinek a 2011-es évre vonatkozó top 10-es, top 20-as és top 100-as listáját a Dining Guide Food Show keretében. Így Magyarország 100…
2011. június 5.
Péntek este hozták nyilvánosságra Magyarország éttermeinek a 2011-es évre vonatkozó top 10-es, top 20-as és top 100-as listáját a Dining Guide Food Show keretében. Így Magyarország 100…
Régóta fejtörést okoz a világ borkedvelő felének, hogy mitivó legyen, ha török, kínai, thai, japán vagy indiai étterembe téved. Sokáig úgy tartotta a fáma, hogy a csípősség az…
2011. május 25.
Régóta fejtörést okoz a világ borkedvelő felének, hogy mitivó legyen, ha török, kínai, thai, japán vagy indiai étterembe téved. Sokáig úgy tartotta a fáma, hogy a csípősség az…
A hazai gasztronómia éllovasai mutatkoznak be június első hétvégéjén a Millenáris parkban, a Budai Gourmet rendezvény keretében. A megújuló gasztrofesztivált idén már a Sziget…
2011. május 25.
A hazai gasztronómia éllovasai mutatkoznak be június első hétvégéjén a Millenáris parkban, a Budai Gourmet rendezvény keretében. A megújuló gasztrofesztivált idén már a Sziget…
Eredetileg borral keverte ki John Smith Pemberton az akkor még gyógyhatású készítménynek szánt hűsítőt, ám az 1885-ös alkoholtilalom miatt a szeszt felváltotta a víz, s így a cocawine…
2011. május 8.
Eredetileg borral keverte ki John Smith Pemberton az akkor még gyógyhatású készítménynek szánt hűsítőt, ám az 1885-ös alkoholtilalom miatt a szeszt felváltotta a víz, s így a cocawine…
Főzni mindenki tud – hangzik a nagy Gusteau bölcsessége a L’ecsóban. Nem mindenkiből lesz nagy séf, de a konyhazseni bárhonnan érkezhet. Én már lekéstem az elit klubot, lelkesedésem…
Bálint Orsolya | 2011. április 17.
Főzni mindenki tud – hangzik a nagy Gusteau bölcsessége a L’ecsóban. Nem mindenkiből lesz nagy séf, de a konyhazseni bárhonnan érkezhet. Én már lekéstem az elit klubot, lelkesedésem…
Az Amerikai Kulináris Intézet az „évszázad szakácsa” címmel tünteti ki a világhírű Paul Bocuse-t. A New York-i Times Sqaure-en található Marriott Marquis Hotelben adott gálaeseten a…
Szűcs Ágnes | 2011. március 31.
Az Amerikai Kulináris Intézet az „évszázad szakácsa” címmel tünteti ki a világhírű Paul Bocuse-t. A New York-i Times Sqaure-en található Marriott Marquis Hotelben adott gálaeseten a…
„Élvezet. Élmény. Gasztronómia. Hagyomány és evolúció Budapest szívében” – ezt látja meg először az, aki a frissen kitüntetett pesti Onyx étterem honlapjára látogat. Szerényen…
Szűcs Ágnes | 2011. március 24.
„Élvezet. Élmény. Gasztronómia. Hagyomány és evolúció Budapest szívében” – ezt látja meg először az, aki a frissen kitüntetett pesti Onyx étterem honlapjára látogat. Szerényen…
Két magyar szakácskönyv is díjat kapott a világon évente napvilágot látó 25 ezernél több gasztronómiai kiadványból válogató World Cookbook Award 2010-es versenyén. Az egyik Bereznay…
Vasvári G. Pál | 2011. február 3.
Két magyar szakácskönyv is díjat kapott a világon évente napvilágot látó 25 ezernél több gasztronómiai kiadványból válogató World Cookbook Award 2010-es versenyén. Az egyik Bereznay…