Legyen főétel, édesség, szendvics vagy éppen bor – minden műfajnak legjavával, azaz a hazai csúcsgasztronómia képviselőivel és ínycsiklandó különlegességekkel ismerkedhetünk…
Erdei körökben régóta népszerűségnek örvend a medvehagyma. Nevét onnan kapta, hogy a mackók imádják ezt a fokhagymaszagú, árnyékban megbúvó, zöld levelű, fehér szirmú növényt.
Frank Júlia 126. szakácskönyve jelent meg a napokban. - 1980 óta minden leírt receptből előre elkészíti az ételt a konyhájában. - Van, amit még ő is Jamie Olivertől tanult.
A kellemeset a hasznossal ötvözi egy új emeletes busz, amely Párizs leggyönyörűbb részein viszi körbe az utasait, akik közben íncsiklandó francia falatokat kóstolhatnak. A Bustronome…
Ismét készült egy lista, amelynek eredményével nem lehetünk elégedettek. A The Lancet Global Health című folyóirat tanulmánya a világ 197 országában vizsgálta az ételeket aszerint,…
Munkatársunktól | 2015. február 28.
Ismét készült egy lista, amelynek eredményével nem lehetünk elégedettek. A The Lancet Global Health című folyóirat tanulmánya a világ 197 országában vizsgálta az ételeket aszerint,…
Magyar mesterszakácsoknak másodszor sikerült kijutnia a világdöntőre, miközben vannak olyan nemzetek, amelyek már két évtizede részt vesznek a versenyen, és így sokkal rutinosabban…
Mielőtt bárki a húsipar burkolt támogatásával vádolná meg szerkesztőségünket, sietve kijelentjük: tisztában vagyunk azzal, hogy virslit csak muszájból eszik az ember. Viszont nyakunkon…
Kövesdi Péter, Nagy B. György | 2014. december 30.
Ismerik a bükki sajtmestert? Igen, ő az, Sándor Tamás. Élet- és szakmai útja – eddig: Borsodnádasd, Svájc, Olaszország, Eger, Mónosbél. Elment, hogy tanuljon, majd hazatért a Bükk…
Az ünnepek közeledtével sokakat jobban aggaszt, hogy mi kerül az asztalra, mint a fa alá. A karácsonyi menü elkészítése sok háziasszonynak vagy éppen férfinak okoz komoly fejtörést,…
Az első konyhaszótár egy ínyenc tollából. - Nem csak a hasát szerette, a gasztronómia is érdekelte Alexandre Dumas-t. - A medve is ínyencségnek számított a 19. század…
Ugyan már délután sötétedik és egyre kevesebb a napsütés, azért vannak vidító események is. Az evés és az ivás például mindig jobb kedvre deríti a fogyasztóit, s a következő…
Immár megkerülhetetlen és egyedi helyszíne a Gellért Szálloda és Gellért fürdő a Márton-napi Borfesztiválnak, az újborok és libaételek nagy seregszemléjének.
Munkatársunktól | 2014. november 7.
Immár megkerülhetetlen és egyedi helyszíne a Gellért Szálloda és Gellért fürdő a Márton-napi Borfesztiválnak, az újborok és libaételek nagy seregszemléjének.
Tökéletlen csillag. - Ha igazán jó kertész lennék, akkor előre tudtam volna, hogy a tökfélékkel vigyázni kell. Mármint terjedelmileg és mennyiségileg is. Hét négyzetméteren –…
Bárkit izgalomba hoz a lehetőség, hogy képességeit próbára tegye. Főleg, ha sört kell tesztelni. Nem is akármilyet. A kérdés: meg tudjuk-e különböztetni a biosört a „rendestől”?
Fagyott halra harapunk. - A magyarok halfogyasztása csupán negyede az uniós átlagnak. - Friss magyar halat alig kapni az üzletekben. - A pozitív élettani hatások ma már…
Már a banános sörnél lehetett sejteni, hogy ez a történet nem marad annyiban. És lőn, a sörre rálicitált a bor: ezen a nyáron a gyümölcsfröccs keresi a kihívásokat – és a…
Ínyencségek álruhában. - Ember legyen a talpán, aki a csúcsgasztronómia világában megismeri, amit elé tesznek. - A Gourmet Fesztiválon a rakott krumpli lehet leves vagy akár…