szűrés adott napra:
 
szűrés időintervallumra:
  -től
 
  -ig
 
máj
24

Legyen főétel, édesség, szendvics vagy éppen bor – minden műfajnak legjavával, azaz a hazai csúcsgasztronómia képviselőivel és ínycsiklandó különlegességekkel ismerkedhetünk…

Krausz Viktória | 2015. május 24.

Csirkepróba
 

Erdei körökben régóta népszerűségnek örvend a medvehagyma. Nevét onnan kapta, hogy a mackók imádják ezt a fokhagymaszagú, árnyékban megbúvó, zöld levelű, fehér szirmú növényt.

Faragó József | 2015. április 24.

Divatos mackókaja
 

Frank Júlia 126. szakácskönyve jelent meg a napokban.
- 1980 óta minden leírt receptből előre elkészíti az ételt a konyhájában.
- Van, amit még ő is Jamie Olivertől tanult.

Krausz Viktória | 2015. április 24.

Háziasszonyok vs. séfek
 

A kellemeset a hasznossal ötvözi egy új emeletes busz, amely Párizs leggyönyörűbb részein viszi körbe az utasait, akik közben íncsiklandó francia falatokat kóstolhatnak. A Bustronome…

Munkatársunktól | 2015. február 28.

Csodajárat: kétszintes, üvegtetős luxusétterem járja körbe Párizst
 

Ismét készült egy lista, amelynek eredményével nem lehetünk elégedettek. A The Lancet Global Health című folyóirat tanulmánya a világ 197 országában vizsgálta az ételeket aszerint,…

Munkatársunktól | 2015. február 28.

Ismét készült egy lista, amelynek eredményével nem lehetünk elégedettek. A The Lancet Global Health című folyóirat tanulmánya a világ 197 országában vizsgálta az ételeket aszerint,…

Munkatársunktól | 2015. február 28.

 

Magyar mesterszakácsoknak másodszor sikerült kijutnia a világdöntőre, miközben vannak olyan nemzetek, amelyek már két évtizede részt vesznek a versenyen, és így sokkal rutinosabban…

F. SZ. K. | 2015. február 1.

Poszterrel taroltak
 

Mielőtt bárki a húsipar burkolt támogatásával vádolná meg szerkesztőségünket, sietve kijelentjük: tisztában vagyunk azzal, hogy virslit csak muszájból eszik az ember. Viszont nyakunkon…

Kövesdi Péter, Nagy B. György | 2014. december 30.

Nagy szilveszteri virsliteszt
 

Ismerik a bükki sajtmestert? Igen, ő az, Sándor Tamás. Élet- és szakmai útja – eddig: Borsodnádasd, Svájc, Olaszország, Eger, Mónosbél. Elment, hogy tanuljon, majd hazatért a Bükk…

F. Tóth Benedek | 2014. december 26.

Saját sajt - a bükki sajtmestert F. Tóth Benedek mutatja be
 

Az ünnepek közeledtével sokakat jobban aggaszt, hogy mi kerül az asztalra, mint a fa alá. A karácsonyi menü elkészítése sok háziasszonynak vagy éppen férfinak okoz komoly fejtörést,…

F. Szabó Kata | 2014. december 24.

Mautner Zsófia: Jó dolgom van
 

Az első konyhaszótár egy ínyenc tollából.
- Nem csak a hasát szerette, a gasztronómia is érdekelte Alexandre Dumas-t.
- A medve is ínyencségnek számított a 19. század…

F. Szabó Kata | 2014. december 6.

Decemberig ne egyen rigót!
 

Ugyan már délután sötétedik és egyre kevesebb a napsütés, azért vannak vidító események is. Az evés és az ivás például mindig jobb kedvre deríti a fogyasztóit, s a következő…

Krausz Viktória | 2014. november 8.

Sós-édes november
 

Immár megkerülhetetlen és egyedi helyszíne a Gellért Szálloda és Gellért fürdő a Márton-napi Borfesztiválnak, az újborok és libaételek nagy seregszemléjének.

Munkatársunktól | 2014. november 7.

Immár megkerülhetetlen és egyedi helyszíne a Gellért Szálloda és Gellért fürdő a Márton-napi Borfesztiválnak, az újborok és libaételek nagy seregszemléjének.

Munkatársunktól | 2014. november 7.

 

Tökéletlen csillag. - Ha igazán jó kertész lennék, akkor előre tudtam volna, hogy a tökfélékkel vigyázni kell. Mármint terjedelmileg és mennyiségileg is. Hét négyzetméteren –…

Diószegi-Horváth Nóra | 2014. augusztus 16.

Ránk szakadt a patisszoncunami
 

Bárkit izgalomba hoz a lehetőség, hogy képességeit próbára tegye. Főleg, ha sört kell tesztelni. Nem is akármilyet. A kérdés: meg tudjuk-e különböztetni a biosört a „rendestől”?

Diószegi-Horváth Nóra | 2014. augusztus 2.

Milyen íze van a 'bio'-nak? Gyöngyöző vitaminbomba
 

Fagyott halra harapunk.
- A magyarok halfogyasztása csupán negyede az uniós átlagnak.
- Friss magyar halat alig kapni az üzletekben.
- A pozitív élettani hatások ma már…

F. Szabó Kata | 2014. július 31.

Miért így vesszük? Sokkal kevesebb vitamin, zsírsav van benne
 

Már a banános sörnél lehetett sejteni, hogy ez a történet nem marad annyiban. És lőn, a sörre rálicitált a bor: ezen a nyáron a gyümölcsfröccs keresi a kihívásokat – és a…

Diószegi-Horváth Nóra | 2014. június 28.

Szombat éjjeli mámor - Szirupos szeszelés
 

Ínyencségek álruhában.
- Ember legyen a talpán, aki a csúcsgasztronómia világában megismeri, amit elé tesznek.
- A Gourmet Fesztiválon a rakott krumpli lehet leves vagy akár…

F. Szabó Kata | 2014. június 1.

Rakott krumpli levestől a kacsamájnyalókáig - Fesztivál a Millenárison
 

Sokkoló meglepetésként érte a kiszivárgott örömhír a Borkonyha tulajdonosait.

F. Tóth Benedek | 2014. március 20.

Michelin-csillaggal is bisztró marad