Címke, dugó, kapszula, palack, szállítás, adó és az egyéb költségek mellett egy kis erjesztett szőlőlé. Ennyi mindenért fizetünk, amikor megveszünk egy üveg bort. Ennek tükrében…
Van az a híres jelenet Marco Ferreri A nagy zabálás című filmjében, amikor a négy férfi, Marcello Mastroianni, Philippe Noiret, Michel Piccoli és Ugo Tognazzi vacsora közben század eleji…
Olimpiai sikereink nem értek véget Londonban. Aratott ismét a magyar gasztronómia, taroltak annak művelői. A magyar válogatott jó sok éremmel tért haza az Erfurtban megrendezett…
Hol is tölthetnénk az első igazán őszi napot, mint egy borospince árnyékában? Asztalunkon hűvös bor, must, szóda. Megkezdődött a szüret: Gere Tamással és fiával, Gere Zsolttal a…
Úri hóbort vagy tudományosan megalapozott tudatos étkezés, esetleg komoly üzleti lehetőség? Egyelőre erős a megosztottság a bioélelmiszerek, termékek megítélésében. Lassan legalább…
Kun J. Viktória | 2012. szeptember 10.
Úri hóbort vagy tudományosan megalapozott tudatos étkezés, esetleg komoly üzleti lehetőség? Egyelőre erős a megosztottság a bioélelmiszerek, termékek megítélésében. Lassan legalább…
Elsősorban turistalátványosságként gondolunk a Magyarországon őshonos szürkemarhára, pedig a hungarikum húsa finom rostú, igen ízletes és garantáltan kergemarhakórmentes – ráadásul…
2012. szeptember 9.
Elsősorban turistalátványosságként gondolunk a Magyarországon őshonos szürkemarhára, pedig a hungarikum húsa finom rostú, igen ízletes és garantáltan kergemarhakórmentes – ráadásul…
Immár tizenhatodik alkalommal rendezték meg a hétvégén Szegeden a Nemzetközi Tiszai Halfesztivált. Több mint százhúsz versenyző passzírozott a Tisza-parton: mi a zsűrivel tartottunk,…
A hús luxuscikk lesz húsz év múlva – állítja egyre több futurológus. Elméletüket arra alapozzák, hogy a Föld nemsokára képtelen lesz eltartani gyorsan gyarapodó népességét: nő a…
Mi a magyar? Soroljuk a hungarikumokat, a pirospaprikától a pálinkáig büszkék vagyunk a termékeinkre.Büszkék vagyunk népzenénkre, hagyományainkra,sportsikereinkre. Íróinkra,…
Lebhardt Olivér, Diószegi-Horváth Nóra, Kiss Orsolya, O. Horváth György, Csejtei Orsolya | 2012. augusztus 6.
Nincs könnyű dolguk a Balatonnál nyaralóknak, ha változatosan szeretnének étkezni: lángos, hot-dog, hamburger, palacsinta és persze a magyarok egyik kedvenc hala, a hekk a kínálat. Pedig a…
A dió Dudás Kata gasztropszichológus szerint maga a csoda, a természet nonstop nyitva tartó patikája, melyet évszázadokon keresztül azért neveztek „Jupiter- diónak”, mert a legenda…
„Kérek egy gombóc bazsalikomos citromot és még egyet ebből a tihanyi camambert-ből is.” Külön-külön remek gombóc fagyik voltak, ám a szűk tölcsérben hamar közeli kapcsolatba…
Diószegi-Horváth Nóra | 2012. július 23.
„Kérek egy gombóc bazsalikomos citromot és még egyet ebből a tihanyi camambert-ből is.” Külön-külön remek gombóc fagyik voltak, ám a szűk tölcsérben hamar közeli kapcsolatba…
Szuflékönnyű, ribizlisen fanyar humorú és borhabosan bódító francia filmekből szerencsére bőséges a menü a nyáron. Első fogásként itt az Én, a séf című vígjáték, főszerepben…
Bálint Orsolya | 2012. június 26.
Szuflékönnyű, ribizlisen fanyar humorú és borhabosan bódító francia filmekből szerencsére bőséges a menü a nyáron. Első fogásként itt az Én, a séf című vígjáték, főszerepben…
Mautner Zsófia a hazai gasztrokulturális élet egyik legszínesebb egyénisége. Blogja, a Chili & Vanília immár hét esztendeje a műfaj egyik legjobban csengő márkaneve, számtalan magazinban…
Csejtei Orsolya | 2012. június 10.
Mautner Zsófia a hazai gasztrokulturális élet egyik legszínesebb egyénisége. Blogja, a Chili & Vanília immár hét esztendeje a műfaj egyik legjobban csengő márkaneve, számtalan magazinban…
Telefonon jelezte: késik. Meg sem lepődtem. Késni annyira franciás dolog. Aztán feltűnt az utcán egy vonzó negyvenes úriember: jól szabott zakó, szép ing és divatos napszemüveg.…
Szűcs Ágnes | 2012. május 16.
Telefonon jelezte: késik. Meg sem lepődtem. Késni annyira franciás dolog. Aztán feltűnt az utcán egy vonzó negyvenes úriember: jól szabott zakó, szép ing és divatos napszemüveg.…
„Nem az kell, hogy én legyek a legjobb indiai szakács, hanem hogy átadjam, hogy mi az az ottevés” – mondja Kócsa László, a legnagyobb magyar főzőiskola, a Chef Parade tulajdonosa.…
Kertész Anna | 2012. április 3.
„Nem az kell, hogy én legyek a legjobb indiai szakács, hanem hogy átadjam, hogy mi az az ottevés” – mondja Kócsa László, a legnagyobb magyar főzőiskola, a Chef Parade tulajdonosa.…
Közeleg a hónap vége, de hogy biztos elmenjen a kedvünk az áprilistól, már most azzal sokkolnak bennünket, hogy az élelmiszerek ára hamarosan a plafonig (és azon túl) emelkedik.…
Diószegi-Horváth Nóra | 2012. március 25.
Közeleg a hónap vége, de hogy biztos elmenjen a kedvünk az áprilistól, már most azzal sokkolnak bennünket, hogy az élelmiszerek ára hamarosan a plafonig (és azon túl) emelkedik.…