Molnár Gábor a müncheni Geisel’s Vinothek 33 éves séfje nyerte a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or magyarországi döntőjét. - A kötelező alapanyagok idén a halas…
A címben foglalt módon jellemzi hamarosan az olvasók által is kézbe vehető, „megízlelhető” kötetének műfaját Bíró Zsófia. A boldog hentes felesége megírásához, bármennyire is…
Miután megtalálta a keménytojásfőzés eszményi hőfokát, valamint tudományosan bizonyította, hogy egy kis víz hozzáadásával keményebb lesz a felvert tojásfehérjehab, a híres francia…
A sötét és hideg téli városban sétálva ilyen tájban gyakran csapja meg az orrunkat egy ínycsiklandó illat: december környékén a forgalmas tereken és a karácsonyi vásárok közelében…
Egyre közeledve a fahéjillatú, bejglibe és aprósüteményekbe burkolt karácsonyhoz, semmi sem hozhatja meg jobban a kedvet a nagy tésztadagasztáshoz, mint egy hosszú séta, ami bemutatja:…
Meggyes, bodzás, áfonyás, banános, chilis, mézes, kávés, csokis – sörök ízesítési lehetőségeit soroljuk, még ha nem is a megszokott módon. De sörügyben ma már itthon sem a…
Nem is hinnénk, hogy mekkora befolyása lehet pár embernek arra, hogy mi történik a világ gasztronómiai életében, mit kapunk az éttermekben és mi kerül a tűzhelyre a konyhánkban.…
Ma van Szent Márton napja, amelyhez nem csak a libaevés hagyománya kötődik, ilyenkor ünnepeljük az újbort is. Körülnéztünk, mire számíthatunk a hazai pincészetektől, mely…
Ismét kitárta kapuit Budapest korábban már-már legendássá vált francia csúcsgasztronómiai étterme, a Lou Lou. 2009-ben a válság olyan helyzetet teremtett, hogy az 1996-ban Rudits Károly…
Intenzív izzadás, arcpír, könnyezés, köhögés – ez nem egy rejtélyes kórság tünetegyüttese, bárki megfigyelheti a vasárnapi ebédnél, amikor az erős paprika szerelmesei…
Csupán egy pomázi ajtó választ el minket Andalúziától. Valójában csak egy kertnyi Spanyolországba csöppenünk, de ki akadékoskodna ezen, ha élvezheti a mediterrán hangulatot? Olajat…
Amit maga termeszt az ember, azt sokkal nagyobb örömmel eszi meg – ezzel az alapgondolattal vágtunk bele a kertészkedésbe. A végső tanulság persze nem ez lett, viszont az elmúlt hónapok…
Laczi Tamás séf szerint a gomba felhasználása a magyar gasztronómiában elég szegényes, néhány éttermen kívül kevesen tudják, mit is érdemes kezdeni az egyébként értékes…
Kis kosárral a karunkon, víg énekkel az ajkunkon, őszi szellő lágy susogásától övezve suhanunk az erdőben – ez lenne a gombászás, ha minden úgy menne, ahogy a gyerekkönyvekben meg…
Egy méltatlanul hanyagolt alapanyag újra felfedezéséért küzdenek most a magyar gasztronómiai szakemberek. A magyar szürkemarha húsa évszázadokig alapvető és megkerülhetetlen hozzávaló…
Tudják, mi jön a szarvasmarha és a sertés után? A méh. Harmadik legfontosabb haszonállatunknak azonban sokkal riasztóbb a (nem is túl távoli) jövője, mint az előző kettőnek. A tehenek…
A reggeli kávé nem csupán lendületet adhat a nap kezdéséhez, de jelentősen csökkenti az öngyilkosság kockázatát is egy friss kutatás szerint. Az amerikai Harvard egyetem…
Az egérbogyóval megszórt, csokis kocsikeréktorták ideje lejárt: csak a fantázia és a kézügyesség szabhat határt a különleges formatorták végtelen variációinak. Már az ügyesebb…
Bálint Orsolya | 2013. július 9.
Az egérbogyóval megszórt, csokis kocsikeréktorták ideje lejárt: csak a fantázia és a kézügyesség szabhat határt a különleges formatorták végtelen variációinak. Már az ügyesebb…