szűrés adott napra:
 
szűrés időintervallumra:
  -től
 
  -ig
 

Molnár Gábor a müncheni Geisel’s Vinothek 33 éves séfje nyerte a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or magyarországi döntőjét. - A kötelező alapanyagok idén a halas…

F. Szabó Kata | 2014. március 20.

Sertéslábchips és véres velőhab - Így érdemes forradalmat csinálni
 

A címben foglalt módon jellemzi hamarosan az olvasók által is kézbe vehető, „megízlelhető” kötetének műfaját Bíró Zsófia. A boldog hentes felesége megírásához, bármennyire is…

Rácz I. Péter | 2014. március 5.

Lírai gasztropornó
 

Miután megtalálta a keménytojásfőzés eszményi hőfokát, valamint tudományosan bizonyította, hogy egy kis víz hozzáadásával keményebb lesz a felvert tojásfehérjehab, a híres francia…

Bálint Orsolya | 2013. december 9.

Salátát porból?
 

A sötét és hideg téli városban sétálva ilyen tájban gyakran csapja meg az orrunkat egy ínycsiklandó illat: december környékén a forgalmas tereken és a karácsonyi vásárok közelében…

F. Szabó Kata | 2013. december 9.

Gesztenye: a szelíd finomság
 

Egyre közeledve a fahéjillatú, bejglibe és aprósüteményekbe burkolt karácsonyhoz, semmi sem hozhatja meg jobban a kedvet a nagy tésztadagasztáshoz, mint egy hosszú séta, ami bemutatja:…

Diószegi-Horváth Nóra | 2013. december 2.

Ragacsos lépések
 

Meggyes, bodzás, áfonyás, banános, chilis, mézes, kávés, csokis – sörök ízesítési lehetőségeit soroljuk, még ha nem is a megszokott módon. De sörügyben ma már itthon sem a…

Rácz I. Péter | 2013. november 25.

Erjedő sörforradalom
 

Nem is hinnénk, hogy mekkora befolyása lehet pár embernek arra, hogy mi történik a világ gasztronómiai életében, mit kapunk az éttermekben és mi kerül a tűzhelyre a konyhánkban.…

F. Szabó Kata | 2013. november 20.

Rajtuk múlik, mit eszünk
 

Ma van Szent Márton napja, amelyhez nem csak a libaevés hagyománya kötődik, ilyenkor ünnepeljük az újbort is. Körülnéztünk, mire számíthatunk a hazai pincészetektől, mely…

F. Szabó Kata | 2013. november 11.

Újbort a libához
 

Ismét kitárta kapuit Budapest korábban már-már legendássá vált francia csúcsgasztronómiai étterme, a Lou Lou. 2009-ben a válság olyan helyzetet teremtett, hogy az 1996-ban Rudits Károly…

F. Szabó Kata | 2013. november 4.

Újraéledt gasztrolegenda
 

Intenzív izzadás, arcpír, könnyezés, köhögés – ez nem egy rejtélyes kórság tünetegyüttese, bárki megfigyelheti a vasárnapi ebédnél, amikor az erős paprika szerelmesei…

F. Szabó Kata | 2013. október 28.

Élvezetes szenvedés
 

Csupán egy pomázi ajtó választ el minket Andalúziától. Valójában csak egy kertnyi Spanyolországba csöppenünk, de ki akadékoskodna ezen, ha élvezheti a mediterrán hangulatot? Olajat…

Hardi Judit | 2013. október 22.

Olívaolaj: pár csepp Andalúzia
 

Amit maga termeszt az ember, azt sokkal nagyobb örömmel eszi meg – ezzel az alapgondolattal vágtunk bele a kertészkedésbe. A végső tanulság persze nem ez lett, viszont az elmúlt hónapok…

Diószegi-Horváth Nóra | 2013. október 15.

Háztáji a lakótelepen
 

Laczi Tamás séf szerint a gomba felhasználása a magyar gasztronómiában elég szegényes, néhány éttermen kívül kevesen tudják, mit is érdemes kezdeni az egyébként értékes…

F. Szabó Kata | 2013. szeptember 23.

Túl a csiperkén
 
szep
23

Kis kosárral a karunkon, víg énekkel az ajkunkon, őszi szellő lágy susogásától övezve suhanunk az erdőben – ez lenne a gombászás, ha minden úgy menne, ahogy a gyerekkönyvekben meg…

Diószegi-Horváth Nóra | 2013. szeptember 23.

Gombatortúra
 

Egy méltatlanul hanyagolt alapanyag újra felfedezéséért küzdenek most a magyar gasztronómiai szakemberek. A magyar szürkemarha húsa évszázadokig alapvető és megkerülhetetlen hozzávaló…

F. Szabó Kata | 2013. szeptember 9.

Elfeledett óriás – a szürkemarha reneszánsza
 

Tudják, mi jön a szarvasmarha és a sertés után? A méh. Harmadik legfontosabb haszonállatunknak azonban sokkal riasztóbb a (nem is túl távoli) jövője, mint az előző kettőnek. A tehenek…

Diószegi-Horváth Nóra | 2013. augusztus 25.

Se méz, se élet
 

A reggeli kávé nem csupán lendületet adhat a nap kezdéséhez, de jelentősen csökkenti az öngyilkosság kockázatát is egy friss kutatás szerint. Az amerikai Harvard egyetem…

Bálint Orsolya | 2013. augusztus 5.

A kávé életet menthet
 

Az egérbogyóval megszórt, csokis kocsikeréktorták ideje lejárt: csak a fantázia és a kézügyesség szabhat határt a különleges formatorták végtelen variációinak. Már az ügyesebb…

Bálint Orsolya | 2013. július 9.

Az egérbogyóval megszórt, csokis kocsikeréktorták ideje lejárt: csak a fantázia és a kézügyesség szabhat határt a különleges formatorták végtelen variációinak. Már az ügyesebb…

Bálint Orsolya | 2013. július 9.