Gyermekkori álom vált valóra, amikor több generáció kedvenc édességének, a Túró Rudinak a készítési folyamatába pillanthattunk be a mátészalkai gyárban. Kivételes alkalom ez,…
Már szinte mindenféle, mesterséges ízű fagyi kapható. Adódik a kérdés: miért nincs pörköltfagyi? „Mert vega vagyok” – válaszolja nevetve Szökrön Niki fagylaltkészítő, de…
Tíz-tizenöt évvel ezelőtt a koleszterintől való félelem, most pedig a különböző egészségesnek mondott táplálkozási irányzatok áltudományos érvei tépázzák a tej renoméját.…
Sült szöcske, főtt sáska, csokis hangya – a világ számos országában kedvelt fogások, amelyektől az európai embert a hideg rázza. Lehet, hogy jó lesz hozzászoknunk a kitinpáncél…
A főváros utcáin egyre több olyan étkezde nyílik, amely a gyorsétteremláncok árain kínál azonnal elvihető, az utcán, menet közben elfogyasztható minőségi alapanyagokból készült…
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem fáj a szívem, mikor az éttermekben a jóízű étkezés után tányéron maradt ételmaradék sorsára gondolok. A kukában landol, pedig sok kedvenc…
Szinte bizonyos, hogy a nyár beköszöntével két táborra szakad az iszogató úri közönség. Az egyik fél az aranyló-habos sörre, a másik viszont az üdítő, buborékos fröccsre szavaz,…
Szabadjon egy talán másodlagosnak tűnő szakmai megjegyzéssel nyitni: legjobban vendéglőssel szeretek interjút készíteni. Mégpedig azért, mert a papír és a toll mellett itt hatnak…
Ha egészségesen szeretnénk élni, érdemes a természet szavára hallgatnunk, az erdőt járva ugyanis számtalan finomságra találhatunk, ha tudjuk, mit kell keresnünk.
Az erdőt járva összefüggő szőnyegekben találhatunk rá a tavasz egyik igazi áldására, a medvehagymára. Orfűn a Kemencés Udvarban a hétvégén fesztivált is kapott a gyógynövény.
A böjti időszakban a tavasz beköszöntével sokan kezdenek tisztítókúrákba, hogy megszabadítsák a testüket a hosszú tél alatt felhalmozódott méreganyagoktól és feltöltsék,…
Az előző vasárnapot a Restaurant Dayen töltöttük, amelyen bárkinek lehet egy napra saját étterme. Négy alkalmi vendéglátóhelyet teszteltünk a csúcsgasztronómiai próbálkozástól a…
Végre a halak is fesztivált kaptak Budapesten: a turistákkal és helyiekkel tömött Erzsébet téren a hétvégén mindenki műanyag tányérokból kanalazza a halászlevet. A Budapesti…
A 69 éves Jolcsi néni az ország legidősebb videobloggere. Filmjeit – melyek mindennapi életét dokumentálják igen szórakoztató módon – a legnagyobb videomegosztón már több mint…
Egy gyakorló háziasszony sem vonja kétségbe: az orrnak nagyon fontos szerepe van a főzésben. Az orr hamarabb jelzi, hogy odakozmált a sütemény, mint hogy bepillantanánk a sütőbe. De azt…
Idén rendhagyó módon korábban, jövő hét csütörtökön – január 31-én – kerül sor a népi hagyományokat idéző, ám a kortárs magyar emberek tudatába a kedvezményes éttermi…
Ismét elismerésekben részesült a magyar vendéglátás. A The Daily Meal által összeállított, a 101 legjobb európai éttermet tartalmazó listára két magyar hely, a Michelin-csillagos Onyx…